Delovna akcija

now browsing by category

 

Delovna akcija vgradnje nadkonstrukcije

Zabojnik, nadkonstrukcije

V soboto in nedeljo, 7.7.2024, je bila izvedena delovna akcija vgradnje nadkonstrukcije klubskega zabojnika. To bo osnova za prihajajočo montažo sončne elektrarne in vgradnjo strehe za zaščito zabojnika pred vremenskimi vplivi. S slednjim želimo vzpostaviti dolgoročno zaščito zabojnika in mu omogočiti dolgo življensko dobo.

Konstrukcija je sestavljena iz modularnih nosilnih profilov in konzol proizvajalca Konarik, ki omogočajo prilagodljivo vgradnjo in so primerni za izgradnjo lahkih a nosilnih sklopov.

V prihajajočih dneh bo izvedena dokončna montaža še zadnjih profilov, s čimer bo vse pripravljeno za vgradnjo otočne sončne elektrarne.

Stekle priprave na 2. tekmo PP SZPS 2024

Priprave na tekmo PP SZPS 2024

Na strelišču Zakov so stekle priprave strelišča na 2. tekmo PP SZPS 2024 v disciplini pištola in PCC. Delavne akcije se odvijajo že od začetka meseca in so vrhunec dosegle pretekli vikend, ko so se začele postavljati proge.

V sklopu priprav so bile na strelišče pripeljane nove gume za prestrezanje izstreljenih nabojev. Stare dotrajane gume so bile odstranjene s strelišča.

Stekla je košnja in urejanje okolice strelišča v sklopu katerega je bil na strelišču vzpostavljen tudi dostop do medmrežja. Slednje bo omogočilo lažjo izvedbo prijav in samih objav rezultatov za tekmo.

V sklopu delavnih akcij je bila z ograjo nadgrajena nadstrešnica, ki bo sedaj omogočala boljšo zaščito streliške opreme pred vremenskimi vplivi.

Prijave na tekmo so omogočene na povezavi.

Vsem članom, ki sodelujejo pri delavnih akcijah se izkreno zahvaljujemo.

Delovna akcija ureditve zabojnika

Delovna akcija 5.5.204

Med vikendom, 4. in 5. maj 2024, je na strelišču stekla prva spomladanska delovna akcija.

V sklopu delovne akcije so bili v soboto na strelišče pripreljani novi paravani in izvedeno škropljenje proti zeli. S tem so narejeni prvi koraki k izvedbi pokalnega prvnestva SZPS 2024, ki se bo odvijal 15.06.2024 na strelišču Zakov.

V nedeljo, 5. maja 2024, so na strelišču stekla pripravljalna dela za namestitev sončne elektrarne. V sklopu pripravljalnih del je bila ob zabojniku izvedena ozemljitev in nameščena uvodnica za kable. Nadaljno so bila izedena inštalacijska dela za namestitev videonadzora in vzpostavitev WiFi sistema ter izvedeno čiščenje strehe in odtokov na zabojniku.

Z izvedenimi deli smo izpeljali prvi del investicij, katere so predvidene po planu dela za leto 2024. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za njihovo delo in samoiniciatiovnost.

Delovna akcija ureditve strelišča

Utrditev nabrežine 5. proge

V soboto, 14.10.2023, je na strelišču Zakov ob 06:00 stekla delovna akcija ureditve strelišča. Prisotni člani kluba, v zasedbi R. Bizjak, A. Lekše, M. Jazbinšek, Ž. Povh, F. Kolarič, J. Kodrič, B. Belinc, M. Postružnik, B. Žabkar, T. Žabkar, J. Božič, so uredili okolico klubskega zabojnika in nadstrežnice, uredili odložno površino ob progi 1 (za spravitev rekvizitov), dvignili nasipe ob progah 1, 2 in 3, ter utrdili nabrežino v progah 5 in 6. S tem so izvedena vsa ureditvena dela, ki so bila tekom leta prepoznana kot nujno potrebna za ugledno ter uporabno ureditev strelišča.

K uspešni izvebi del v planiranem in terminskem obsegu je najbolj pripomoglo sončno vreme, ki je omogočalo kontinuiran potek del brez prekinitev in poskrbelo za dobro vzdušje na pikniku ob zaključku dneva.

Za izvedeno delo in dobro družbo se vsem navzočim zahvaljujemo in jim želimo veliko užitkov ob uporabi preurejenega strelišča.

Vse izvedene posege si lahko ogledate v galeriji spodaj.

Delavna akcija priprave strelišča

Delovna akcija

V sklopu delovne akcije, ki je potekala 16.03.2023 na strelišču Zakov, je bila v celoti izvedena praiprava strelišča za zvišanje varnosti ob izvedbi tekme državnega prventva. V sklopu delavne akcije in ob pomoči delavnega stroja so člani A. Lekše, Ž. Povh, J. Kodrič, B. Račič in J. Božič poskrbeli za celotno prenovo strelskih prog 4-9 z dvigom nasipov, ureditvijo nabrežin in čiščenjem samih prog.

Poleg omenjene delavne akcije je pod rokami A. Lekše stekla priprava dodatnih streliskih rekvizitov in tarč, s katerimi se bo dodatno popestrilo strelsko izkušno strelecev.

Vsem sodelujočim se izredno zahvaljujemo za vloženi trud in voljo in sočasno ostale aktivne člane pozivamo, da tvorno sodelujejo pri nadaljnih delih, ki so potrebna za izvedbo strelske tekme.

Postavitev nadstrešnice CPS Krško

Nadstrešnica CPS Krško

V soboto 11.06.2022 je na strelišču Zakov potekala delovna akcija v sklopu katere so člani kluba realizirali več let željen projekt postavitve klubske nadstrešnice. Dela so se dejansko pričela že v aprilu s pridobitvijo soglasja lastnika strelišča, to je mestne občine Krško, ter nadaljevala v maju z utrditvijo terena, nasipom peska, in postavitvijo nosilnih blokov za bodočo nadstrešnico.

V sklopu delovne akcije je bil predčasno nabavljen in pripravljen les ter nabavljena vsa potrebna materialna sredstva, tako da so lahko dela potekala nemoteno.

Člani R. Bizjak, A. Lekše, Ž. Povh, B. Belinc, T. Jevnik, J. Božič, A. Štampfel, B. Račič, M. Šavron so s svojo vztrajnostjo od 08:00 do 20:00 uspeli v celoti postaviti nadstrešnico in varno cono ter tako izpolniti letni načrt zbora članov, ki je odobril postavitev nadstrešnice.

Vsem članom se ob tem dogodku zahvaljujemo za vložen trud. S to novo pridobitvijo se bo sedaj olajšalo shranjevanje streliške opreme, ki bo tako varno skladiščena pred vremenskimi vplivi.

Pišite nam