Tekmovanja

now browsing by category

 

2. tekma PP SZPS 2024 – Pištola + PCC

2. tekma PP SZPS 2024 - Zakov

Pokalno prvenstvo SZPS 2024 v praktičnem streljanju s pištolo je v soboto, dne 15.06.2024, gostilo posavsko strelišče Zakov. Organizator, klub CPS Krško, je pripravil 8 strelsko dovršenih dinamičnih prog. Na njih se je skupaj pomerilo 111 strelcev iz celotne Slovenije, Hrvaške in Litve. V sodelovanju s SZPS so člani kluba CPS Krško pripravili strelišče ter ga z vgradnjo mobilnega WiFi omrežja dvignili na nov digitalni nivo. Slednje omogoča sprotno spremljanje razvoja tekme in takojšnje objavljanje rezultatov. Z novo pridobitvijo se postavlja osnova modernega strelišča, ki bo v prihodnje omogočala boljši nadzor in varnost na strelišču.

Razultati

Tekmovalci kluba CPS Krško so izkoristili prednost domačega strelišča. Jože Kodrič je osvojil skupno 1. mesto v diviziji open in 1. mesto v kategoriji seniorjev. Miran Jazbinšek je osvojil skupno 3. mesto v diviziji produkcija z optiko in 2. mesto v kategoriji seniorjev. Martin Postružnik je osvojil skupno 3. mesto v diviziji standard, kjer je klubski rezultat dopolnil Andrej Lekše s 6. mestom. Franc Kolarič je v diviziji produkcija osvojil 2. mesto med super seniorji.

Odlične rezultate so nanizali tudi ostali tekmovalci v svojih klasah, med katerimi izstopajo, Andrej Lekše (4. mesto v diviziji standard klasa A), Martin Postružnik (1. mesto v diviziji standard klasa A) in Rok Bizjak (7. mesto v diviziji produkcije klasa B).

Rezultati tekme so dosegljivi na spletni povezavi https://practiscore.com/results/new/248043.

Priznanja najboljšim tekmovalcem sta podlila župan Mestne Občine Krško g. Janez Kerin in predsednik zveze SZPS g. Jurij Štupar.

Zahvala

Potrebno je izpostaviti, da je na tekmi sodelovalo 5 tekmovalk in 4 tekmovalci v kategoriji junior (tekmovalci mlajši od 18 let). Za slednje gre posebna zahvala SD Tržič, ki aktivno uvaja mlade tekmovalce v športno disciplino praktičnega strelstva.

Klub CPS Krško se ob zgledni izvedbi zahvaljuje svojim aktivnim članom za trdno podporo in vloženo delo, ki je potrebno za uspešno izvedbo tovrstnih dogodkov, sodnikom in tekmovalcem, ki so se varno spopadli s strelskimi progami, sponzorjem ter Mestni Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogoča razvoj tovrstne športne discipline v Posavju.

Stekle priprave na 2. tekmo PP SZPS 2024

Priprave na tekmo PP SZPS 2024

Na strelišču Zakov so stekle priprave strelišča na 2. tekmo PP SZPS 2024 v disciplini pištola in PCC. Delavne akcije se odvijajo že od začetka meseca in so vrhunec dosegle pretekli vikend, ko so se začele postavljati proge.

V sklopu priprav so bile na strelišče pripeljane nove gume za prestrezanje izstreljenih nabojev. Stare dotrajane gume so bile odstranjene s strelišča.

Stekla je košnja in urejanje okolice strelišča v sklopu katerega je bil na strelišču vzpostavljen tudi dostop do medmrežja. Slednje bo omogočilo lažjo izvedbo prijav in samih objav rezultatov za tekmo.

V sklopu delavnih akcij je bila z ograjo nadgrajena nadstrešnica, ki bo sedaj omogočala boljšo zaščito streliške opreme pred vremenskimi vplivi.

Prijave na tekmo so omogočene na povezavi.

Vsem članom, ki sodelujejo pri delavnih akcijah se izkreno zahvaljujemo.

1. tekma PP SZPS 2023 – PCC in MR

Na strelišču Zakov nad Senovim se je po tekmi državnega prvenstva SZPS 2023 s pištolo odvijala še tekma pokalnega prvenstva SZPS 2023 z malokalibrsko puško (MR) in puško pištolskega kalibra (PCC) v dinamičnih disciplinah po mednarodnih pravilih IPSC.

V praktičnem streljanju v disciplinah MR in PCC se je, dne 17.06.2023, skupaj pomerilo 62 strelcev iz celotne Slovenije.  Organizator, klub CPS Krško, je zanje pripravil 9 tehnično razgibanih prog, na katerih so se strelci spoprijeli z izzivi, ki od strelca zahtevajo dobro poznavanje pravil in spretnosti soočanja s tarčami.

V sodelovanju s Slovensko Zvezo za Praktično Streljanje so člani kluba CPS Krško dokazali, da se z ekipnim duhom na strelišču Zakov nad Senovim da izpeljati serijo tekem, ki so pomembne za udejstvovanje tako zveze kot kluba.   

Tekmovalci kluba CPS Krško so izkoristili prednost domačega terena tudi na samem tekmovanju, kjer so s svojo strelsko natančnostjo zasedli ekipno 1. mesto v diviziji MR Open. Izvrsten ekipni rezultat so nadgradili tudi posamezniki kluba CPS Krško, ki so posegli po najvišjih uvrstitvah.

V diviziji »MR Open« je A. Lekše zasedel skupno 1. mesto. Z 2. mestom je izkupiček pokalov v diviziji »MR Open« dopolnil M. Jazbinšek, ki je v kategoriji »Senior« zasedel 1. mesto. Na odru za zmagovalce se mu je v kategoriji »Senior« s 3. mestom pridružil klubski kolega J. Kodrič. V kategoriji »Super Senior« je zmago dosegel Ž. Povh, kateremu se je na2. mestu na zmagovalnem odru pridružil klubski kolega F. Kolarič. V diviziji »MR Standard« je J.S. Meršol zasedel skupno 1.mesto

Rezultati pokalne tekme PCC in MR so dosegljivi na spletni povezavi https://practiscore.com/results/new/207653.

Klub CPS Krško se ob dani priložnosti zahvaljuje svojim članom, sodnikom, zvezi in Mestni Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogočajo razvoj tovrstne športne discipline v Posavju.

Državno prvenstvo SZPS 2023 – Pištola

Državno prvenstvo SZPS 2023 v praktičnem streljanju je v soboto, dne 03.06.2023, gostilo Posavsko strelišče Zakov. Organizator, klub CPS Krško, je pripravil 10 tehnično razgibanih dinamičnih prog, na katerih se je skupaj pomerilo 137 strelcev iz celotne Slovenije. V sodelovanju s Slovensko Zvezo za Praktično Streljanje so člani kluba CPS Krško dokazali, da se z vztrajnim ekipnim duhom na strelišču Zakov nad Senovim da izpeljati tekme tudi v težkih vremenskih pogojih.   

Tekmovalci kluba CPS Krško so izkoristili prednost domačega strelišča in so s svojim strelskih znanjem posegli po visokih uvrstitvah:

  • Miran Jazbinšek – državni prvak v diviziji produkcija z optiko
  • Jože Kodrič – 3. mesto v diviziji open in 1. mesto v kategoriji Senior
  • Franc Kolarič – 1. mesto v diviziji produkcije kategorija Super Senior
  • Željko Povh – 2. mesto v diviziji produkcije z optiko kategorija Super Senior

Odlične rezultate so nanizali tudi ostali tekmovalci v svojih klasah, med katerimi izstopajo, Andrej Lekše (4. mesto v diviziji produkcija z optiko klasa A), Martin Postružnik (2. mesto v diviziji standard klasa B), Klemen Turšič (4. mesto v diviziji produkcije klasa B) in Belinc Boštjan (1. mesto v diviziji produkcija z optiko klasa C).

Rezultati državne tkem so dosegljivi na spletni povezavi https://practiscore.com/results/new/205769.

Društvo CPS Krško se ob uspešni izvedbi zahvaljuje:

  • svojim aktivnim članom za trdno podporo in vloženo delo, ki je potrebno za uspešno izvedbo tovrstnih dogodkov,
  • sodnikom in tekmovalcem, ki so klub težkim vremenskim pogojem vztrajali in se varno spopadli s strelskimi progami, ter
  • Mestni Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogoča razvoj tovrstne športne discipline v Posavju.
Proga 8 – Navodila za spopad

Orion cup II tekma

Minuli vikend se je ekipa strelcev iz kluba CPS Krško mudila na Hrvaškem na Level III tekmi Orion cup II.

Člani so na tekmi osvojili lep uspeh.

Miran Jazbinšek je osvojil 1. mesto Senior v tovarniški kategoriji z optiko, skupno pa je končal na 3. mestu.

Jože Kodrič je v kategoriji Open dosegel 3. mesto, v skupnem pa je končal na 2. mestu Senior.

Tudi ekipno so se izkazali in dosegli dober rezultat. V tovarniški kategoriji z optiko so Miran Jazbinšek, Andrej Lekše, Željko Povh in Boštjan Belinc skupno osvojili 2. mesto

Iskrene čestitke vsem !

Podelitev nagrad SZPS 2022

 22.02.2023 je potekala podelitev nagrad pokalnega prvenstva SZPS IPSC za sezono 2022. Naši klubski kolegi so se v sezoni 2022 odlično odrezali in v pokalnem prvenstvu dosegli izjemne rezultate.

Čestitam vsem nagrajencem za izjemen uspeh naših kolegov, ki so v samem vrhu strelstva v Sloveniji.

Pišite nam