IPSC

IPSC tekmovanja temeljijo na varnem rokovanju s orožjem. S sodelovanjem na tekmah boste razvili veliko stopnjo varnosti kakor tudi strokovnosti uporabe strelnega orožja.

 

Kdo lahko tekmuje  na  IPSC tekmovanjih?

Kot pri vsakem drugem priljubljenem  športu, je tudi tu veliko Različnih  ljudi , ki uživajo v IPSC streljanju. Našo  člani prihajajo iz skorajda vseh starostnih obdobij. Prav  tako smo srečni, da se tudi ženske odločajo  za to vrsto športa.

Začetniki  v IPSC ?

Absolutno! Vsi, ki trenutno tekmujejo so  bili nekoč v fazi začetnika. Izkušnje pridobivate s udeležbah  na tekmah IPSC . Vsak strelec s izkušnjami  vam bo z veseljem pomagal in svetoval. IPSC uporablja klasificiran sistem in s tem zagotavlja enakopravnost med različnimi  ravnmi usposobljenosti.

Je  drag šport?

Praktično ni omejitev za znesek, ki ga lahko  porabite za strelno orožje in pripadajočo opremo. Za začetek , je potrebno imeti zanesljivo  strelno orožje, primerno opremo, strelivo, zaščito  za oči in ušesa.

Zakaj biti član IPSC?

Kot član boste pomagali pri spodbujanju in razvoju športa IPSC.  Upravičeni boste , da se udeležujete strelskih tekmovanj na lokalni, regionalni, nacionalni in mednarodni ravni. Udeleženi boste   v najbolj dinamičnem  in zahtevnem športnem streljanju na svetu!

Kaj na redi IPSC  streljanje edinstveno ?

Strelske proge so vedno inovativne in raznolike. Praktično nobena strelka proga ni podobna in predstavlja vedno nov izziv za vsakega strelca. Omogoča izbiro različnih vrst orožje.

Katere vrste orožja se uporabljajo za IPSC streljanje?

Videli boste standardno strelno orožje, kot tudi eksotične  pištole, revolverje, puške s risano cevjo kakor tudi puške s gladko cevjo po meri IPSC. Priporočamo, da vsak sam ugotovi, kaj je najboljša izbira.

 

Varnostni izpit vsebuje popolne osnove IPSC s osnovami za varno ravnanje z orožjem. Namenjen je tistim, ki želijo sodelovati v športu za rekreacijo ali tekmovanje in povečati  stopnjo varnega rokovanja s orožjem.

 

Pišite nam