Tekmovanje

V začetku ni bilo pomembno s kako pištolo se je streljalo.  Po relativno kratkem času , je postalo jasno, da je izbira  opreme in orožja ključnega pomena, in je zaradi tega  bila uvedena delitev na divizije.

 

openOpen  Divizija je vrhunec te delitve, kjer so pištole prilagojene in izboljšane.  Na teh pištolah se uporabljajo dodatki kot so: kompenzatorji,  različne optike, nabojniki s povečani številom nabojev. Tipičen kalibr  orožja je 9 mm ( 9 x 19 ) . Nabojnik  ima lahko do 29 nabojev . Lahko je v skupini Major ali Minior

standard

 

 

Standardna divizija  je omejena skupino Majorn  Minor. V tej diviziji niso dovoljeni kompenzatorji ali optičnih dodatki. Pištola mora ustrezati določenim dimenzijam ki se jih preverja s  ” IPSC škatlo”  in  omejujejo celotno velikost.

 

modifight

 

Modified  Divizija je kombinacija open in standard divizij, pištole lahko imajo kompenzatorje in optične dodatke, vendar mora biti kalibra .40 ali več , da se razglasi kot skupina Major . Prav tako morajo prilegati v predpisanih merah ” IPSC škatla ” .

 

produkcija

 

Production divizija , je omejena na pištol kalibra 9 mm, ki le v skupini Minor.  Mora  biti ustrezati  specifikacijam proizvajalca oziroma so dovoljeni določni minimalni posegi.  Pištola mora biti na seznamu ipsc dovoljenih pištol za tekmovanje v tej skupini. Število nabojev v nabojniku je omejeno na 15 nabojev.

 

clasic

 

Klasik divizija, je dokaj nova skupina. Tu so zajete pištole s enorednimi nabojniki. Število
nabojev v nabojniku je omejeno na največ 10 nabojev.

 

 

 

revolver

 

Revolver Divizija ne dopušča kompenzatorjev , optičnih dodatkov , ali več kot šest nabojev. Tekmovalci lahko uporabi katere koli kaliber od  0,38 naprej, lahko so tudi skupina Major .

 

 

Tekmovalci  vseh divizij  streljajo proge  na isti dan . Rezultati so narejeni za vsako divizijo posebej.

 

Pišite nam