Archives

now browsing by author

 

Stekle priprave na 2. tekmo PP SZPS 2024

Priprave na tekmo PP SZPS 2024

Na strelišču Zakov so stekle priprave strelišča na 2. tekmo PP SZPS 2024 v disciplini pištola in PCC. Delavne akcije se odvijajo že od začetka meseca in so vrhunec dosegle pretekli vikend, ko so se začele postavljati proge.

V sklopu priprav so bile na strelišče pripeljane nove gume za prestrezanje izstreljenih nabojev. Stare dotrajane gume so bile odstranjene s strelišča.

Stekla je košnja in urejanje okolice strelišča v sklopu katerega je bil na strelišču vzpostavljen tudi dostop do medmrežja. Slednje bo omogočilo lažjo izvedbo prijav in samih objav rezultatov za tekmo.

V sklopu delavnih akcij je bila z ograjo nadgrajena nadstrešnica, ki bo sedaj omogočala boljšo zaščito streliške opreme pred vremenskimi vplivi.

Prijave na tekmo so omogočene na povezavi.

Vsem članom, ki sodelujejo pri delavnih akcijah se izkreno zahvaljujemo.

Jubilejno priznanje za 30 let kluba

Jubilejno priznanje MOKK ob 30 letnici

Minilo je 30 let od kar so se leta 1994 uvarili zametki KLUBA PRAKTIČNEGA STRELJANJA KRŠKO na prvem ustanovmen zboru članov. Vodstvo kluba je takrat začrtalo osnove, ki so se z leti nadgrajevale vse do današnjega dne.

Člani kluba CPS Krško s svojo voljo, delom in vztrajnostjo vedno znova dokazujete, da je kolektivni duh tisto, kar žene razvoj kluba. Z dosedanjim delom ste dokazali, da se tudi v strelskem športu da doseči in postoriti veliko.

Za vse dosedanje uspehe je klub, na slavnostni akademiji v Kulturnem domu Krško, dne 07.06.2024, ob svojem jubileju prejel JUBILEJNO PRIZNANJE MESTNE OBČINE KRŠKO.

Za prejeto priznanje se upravni in nadzorni odbor kluba CPS Krško izkreno zahvaljuje svojim članom za dosedanje zauapanje in predanost. Hvala ker delite vaš čas z nami in za nas.

Uvedba videonadzora na strelišču

videonadzora

Klub CPS Krško je skladno s planom dela, ter v dogovoru z uporabniki, upraviteljem in lastnikom, na strelišču Zakov vgradil sistem videonadzora.

Z vgradnjo sistema si želimo zmanjšati nepooblaščeni vstop na strelišče, kakor tudi omejiti vandalizem na streliški opremi.

Člane seznanjamo, da smo v podzavihku “STRELIŠČE” odprli novo podstran “Videonadzor“. Na njej so navedene detalnejše informacije vezane z vzpostavitvijo videonadzornega sistema in zakonske podlage, ki nam to omogočajo.

Samo strelišče smo ravno tako opremili z opozorilnimi tablami, ki posameznika opozarjajo na videonadzor in mu podajajo osnovne informacije.

Delovna akcija ureditve zabojnika

Delovna akcija 5.5.204

Med vikendom, 4. in 5. maj 2024, je na strelišču stekla prva spomladanska delovna akcija.

V sklopu delovne akcije so bili v soboto na strelišče pripreljani novi paravani in izvedeno škropljenje proti zeli. S tem so narejeni prvi koraki k izvedbi pokalnega prvnestva SZPS 2024, ki se bo odvijal 15.06.2024 na strelišču Zakov.

V nedeljo, 5. maja 2024, so na strelišču stekla pripravljalna dela za namestitev sončne elektrarne. V sklopu pripravljalnih del je bila ob zabojniku izvedena ozemljitev in nameščena uvodnica za kable. Nadaljno so bila izedena inštalacijska dela za namestitev videonadzora in vzpostavitev WiFi sistema ter izvedeno čiščenje strehe in odtokov na zabojniku.

Z izvedenimi deli smo izpeljali prvi del investicij, katere so predvidene po planu dela za leto 2024. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za njihovo delo in samoiniciatiovnost.

Delovna akcija ureditve strelišča

Utrditev nabrežine 5. proge

V soboto, 14.10.2023, je na strelišču Zakov ob 06:00 stekla delovna akcija ureditve strelišča. Prisotni člani kluba, v zasedbi R. Bizjak, A. Lekše, M. Jazbinšek, Ž. Povh, F. Kolarič, J. Kodrič, B. Belinc, M. Postružnik, B. Žabkar, T. Žabkar, J. Božič, so uredili okolico klubskega zabojnika in nadstrežnice, uredili odložno površino ob progi 1 (za spravitev rekvizitov), dvignili nasipe ob progah 1, 2 in 3, ter utrdili nabrežino v progah 5 in 6. S tem so izvedena vsa ureditvena dela, ki so bila tekom leta prepoznana kot nujno potrebna za ugledno ter uporabno ureditev strelišča.

K uspešni izvebi del v planiranem in terminskem obsegu je najbolj pripomoglo sončno vreme, ki je omogočalo kontinuiran potek del brez prekinitev in poskrbelo za dobro vzdušje na pikniku ob zaključku dneva.

Za izvedeno delo in dobro družbo se vsem navzočim zahvaljujemo in jim želimo veliko užitkov ob uporabi preurejenega strelišča.

Vse izvedene posege si lahko ogledate v galeriji spodaj.

1. tekma PP SZPS 2023 – PCC in MR

Na strelišču Zakov nad Senovim se je po tekmi državnega prvenstva SZPS 2023 s pištolo odvijala še tekma pokalnega prvenstva SZPS 2023 z malokalibrsko puško (MR) in puško pištolskega kalibra (PCC) v dinamičnih disciplinah po mednarodnih pravilih IPSC.

V praktičnem streljanju v disciplinah MR in PCC se je, dne 17.06.2023, skupaj pomerilo 62 strelcev iz celotne Slovenije.  Organizator, klub CPS Krško, je zanje pripravil 9 tehnično razgibanih prog, na katerih so se strelci spoprijeli z izzivi, ki od strelca zahtevajo dobro poznavanje pravil in spretnosti soočanja s tarčami.

V sodelovanju s Slovensko Zvezo za Praktično Streljanje so člani kluba CPS Krško dokazali, da se z ekipnim duhom na strelišču Zakov nad Senovim da izpeljati serijo tekem, ki so pomembne za udejstvovanje tako zveze kot kluba.   

Tekmovalci kluba CPS Krško so izkoristili prednost domačega terena tudi na samem tekmovanju, kjer so s svojo strelsko natančnostjo zasedli ekipno 1. mesto v diviziji MR Open. Izvrsten ekipni rezultat so nadgradili tudi posamezniki kluba CPS Krško, ki so posegli po najvišjih uvrstitvah.

V diviziji »MR Open« je A. Lekše zasedel skupno 1. mesto. Z 2. mestom je izkupiček pokalov v diviziji »MR Open« dopolnil M. Jazbinšek, ki je v kategoriji »Senior« zasedel 1. mesto. Na odru za zmagovalce se mu je v kategoriji »Senior« s 3. mestom pridružil klubski kolega J. Kodrič. V kategoriji »Super Senior« je zmago dosegel Ž. Povh, kateremu se je na2. mestu na zmagovalnem odru pridružil klubski kolega F. Kolarič. V diviziji »MR Standard« je J.S. Meršol zasedel skupno 1.mesto

Rezultati pokalne tekme PCC in MR so dosegljivi na spletni povezavi https://practiscore.com/results/new/207653.

Klub CPS Krško se ob dani priložnosti zahvaljuje svojim članom, sodnikom, zvezi in Mestni Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogočajo razvoj tovrstne športne discipline v Posavju.

Pišite nam